Vijesti

Cvjetnica - Nedjelja muke Gospodnjenedjelja 09.04.2017.

U nedjelju 09.04.2017. na Cvjetnicu - Nedjelju muke Gospodnje slavljena je sv. misa u 10.30 sati kojoj je prethodila svečana procesija.

Mnoštvo vjernika i ove godine ispunilo je našu župnu crkvu i prostor ispred nje prisjećajući se događaja slavnog Kristova ulaska u Jeruzalem, te njegove muke, osude i poniženja koje je podnio za nas.
Župnik je u kraćoj propovijedi istaknuo da kada se u životu susrećemo s nevoljama imamo pred očima Kristovu muku, te njegovu ljubav prema ljudima. U trenucima kada nas osuđuju i kada patimo postanimo svjesni da nas Bog ljubi i oprašta nam grijehe, te nam daje snagu za svakodnevna trpljenja.
Sve nazočne pozvao je na slavljenja koja predstoje u Velikom tjednu, te pomoć potrebitima.

Križni put po župi - Liburnijski križni putsubota 25.03.2017

U subotu 25.03.2017. na blagdan Blagovijesti održan je veliki križni put po našoj župi, odnosno Liburnijski križni put, na kojem su kroz postaje vjernici molitvom pratili Isusa na njegovu križnom putu od osude, raspeća, do polaganja u grob.

Pedesetak vjernika naše župe predvođeno župnikom vlč. Kristijanom Malnarom krenulo je u 9 sati od župne crkve u Matuljima po postajama križnog puta do kapelice Sv. mihovila u Rubešima gdje je završio križni put i služena sv. misa.

Nakon euharistije svi učesnici okrijepili su se pred kapelicom. Bogu hvala za ovaj dan i svima koji su učestvovali.

D O P I SSlijedom velikih objeda i teških napada na osobu Župnika kao i župu Krista Kralja objavljujemo župljanima na znanje.

Ne radi se o svim susjedima i župljanima već o dvije osobe ( imena poznata susjedima, Župniku i Općini kojoj je službena pritužba dana na Župu i Župnika, a koje ne žele slušati glas razuma nego izabiru ovakvu komunikaciju.)

Radi se o prostoru koji se nalazi između crkve i općine koji je trenutno neadekvatno zagrađen zbog opetovanih vandalizama.

Ovdje možete pročitati dopis.Blagoslov vodeU četvrtak 05.01.2017. pod sv. misom u 18 sati župnik je blagoslovio vodu. Samo najhrabriji prisustvovali su sv. misi, jer je vladalo vjetrovito i vrlo hladno vrijeme.